Alexandru Constantin (Alex G) a fost recompensat cu Premiul pentru Originalitatea Interpretării Pieselor la Festivalul International de Jazz, desfășurat între 23-26 octombrie 2014 la Sibiu.

Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului care l-au onorat cu prezenţa. A 44-a ediţie a Festivalului a oferit concerte și spectacole a căror temă comună este muzică de jazz şi interferenţele acestui gen muzical în special cu muzica contemporană şi tonalităţile sale unice. Ordinea universală exprimată în muzica contemporană se va asocia cu aparentă „dezordine” a jazzului în concerte electrizante.

Jazzul, muzica contemporană, muzica creativă, muzica liberă și muzica improvizată sunt domenii muzicale ce folosesc în mare măsură improvizația muzicala. Legăturile transversale dintre aceste domenii muzicale aproape ca ascund total diferențele dintre stiluri. În interiorul lor se combină mai mult sau mai puțin muzica scrisă cu muzica improvizată.